Wiladecans

definició w!ladecanenc -a

W!CABLE: Fins a 1 GBps a les llars

LA FIBRA ÒPTICA S'AMPLIA A TOTA LA CIUTAT

Tenim molt bones notícies! La xarxa de fibra òptica municipal està creixent per arribar a tot Viladecans en 2018: a les llars, a les empreses, a botigues i a equipaments de la ciutat (a les escoles ja ho fa).

 
A l’octubre de 2015 vam iniciar una primera fase d’ampliació perquè la fibra òptica arribés als barris de Can Guardiola i Sales. I durant el segon semestre de 2016 es preveu que arribi a zones dels barris de Torre-roja, Hospital, Montserratina, Eixample Centre, nord del Torrent Ballester, Can Sellarès i Poblat Roca.

Però perquè puguis gaudir-ne a casa teva, necessitarem primer el permís de la comunitat de veïns per fer arribar la fibra òptica fins a l’interior del teu edifici.

Segueix aquests passos per navegar a la màxima velocitat:

1. Si la teva comunitat encara no gaudeix de W!CABLE, un responsable de l’empresa instal·ladora es posarà en contacte per demanar-vos permís per fer la instal·lació.

2. Com a comunitat, doneu el vostre permís si esteu interessats.

3. Contracteu el millor servei de fibra òptica per a vosaltres, amb l’operador que vulgueu. Actualment, els operadors que ofereixen serveis a través de la xarxa W!CABLE són Adamo, Parlem, Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), Apfutura i Guifinet.

- ADAMO: https://www.adamo.es/
- PARLEM: https://www.parlem.com/  
- XOC: http://www.xarxaoberta.cat/
- APFUTURA: http://www.apfutura.net/
- GUIFINET: http://guifi.net/es

4. Navegueu a tota velocitat sense sortir de casa.


Com ho aconseguirem?

Viladecans ampliarà la xarxa de fibra òptica municipal pràcticament a tota la ciutat

Hem fet una concessió a l’empresa Overon, del grup Mediapro, que invertirà 4 milions d’euros perquè W!CABLE s’estengui progressivament per gairebé tots els racons de Viladecans. I perquè la gestioni durant 15 anys.

Però W!CABLE seguirà sent propietat municipal i funcionarà com fins ara, com a operador neutre. Això vol dir que seguirà sent una xarxa oberta a qualsevol operadora que vulgui oferir els seus serveis d’Internet, telèfon, televisió, etc.

Per tant, podrem seguir tenint un bon ventall d’ofertes i productes d’aquestes operadores perquè escullis la que s’adeqüi millor a les teves necessitats.

Una fita que va començar a gestar-se fa molts anys

W!CABLE, l'aposta per la fibra òptica de Viladecans

Tot això és possible actualment perquè fa temps vam decidir que no volíem ser perifèria digital i vam apostar per aquesta tecnologia.

En previsió de que les empreses privades no començarien a desplegar fibra òptica fins molts anys després, l’any 2010 vam decidir no quedar-nos enrere i invertir en aquest projecte per donar-li un bon impuls.

Aquesta és la història de W!CABLE

Aquesta és la història de W!CABLE

W!CABLE, l'aposta de Viladecans per la fibra òptica

Un èxit en tots els sentits

El desplegament de la xarxa ha estat des del primer dia tot un èxit.

-    Més de 2.500 llars de Viladecans disposen de la possibilitat de connectar-se a Internet a una velocitat de fins a 1 GBps. D'aquestes, han contractat el servei més d'un 30%.

-    Una cinquantena d’empreses també poden gaudir de velocitats com a Corea del Sud o al Japó, un fet que les fa molt més competitives. W!CABLE.BIZ  ha permès que algunes empreses que estaven a barris més ‘tecnològics’ hagin decidit instal·lar-se a la nostra ciutat.

-    La fibra també arriba a tots els centres educatius (escoles bressol municipals, centres d’educació primària, instituts d’educació secundària i col·legis concertats). Gràcies a ella, hem pogut posar en marxa projectes d’innovació educativa (link a la XIE) dels que s’han beneficiat gairebé 11.000 nenes i nenes.


Vols saber més?

Consulta els serveis que pots tenir i com donart-te d’alta


Ajuntament de Viladecans