Wiladecans

definició w!ladecanenc -a

CIUTAT INTEL·LIGENT

PRESENTEM LA TECNOLOGIA MÉS AVANÇADA PER TENIR CURA DEL MEDI AMBIENT

A MÉS, DÓNA MEL!

A Viladecans ja disposem de tres ruscs amb els quals, gràcies a les abelles, estem vigilant, estudiant i millorant la qualitat ambiental del nostre entorn.

I ho expliquem a l'Smart City Expo World Congress, que se celebra del 15 al 17 de novembre de 2016 a Fira Barcelona.

#SmartCityExpo #Viladecans

 

VILADECANS PARTICIPA A L'SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS 2016

Per sisè any consecutiu, la ciutat estarà present al congrés de referència internacional sobre les ciutats intel·ligents presentant Bee Happy a l’estand de l’Àrea Metropolitana.

El dimecres 16, a les 11 hores, farem dos tallers sobre les abelles com a biosensors a Viladecans:
-    Tast de mels de Viladecans
-    Descobreix el pol·len

Si voleu conèixer més coses del projecte, contacteu amb l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat:

Joan Ramon Lucena
jrlucenas@viladecans.cat

BEE HAPPY, UNA INICIATIVA PER UTILITZAR LES ABELLES COM BIOINDICADORS

Les abelles són uns bons bioindicadors per estudiar l’impacte de la contaminació a la ciutat, ja que, mitjançant el pol·len, la cera i la mel espot detectar la presència de contaminants  com metalls o plaguicides.

D’aquesta manera, podem detectar la contaminació de forma integrada, a diferència d’altres mètodes tradicionals que mesuren la contaminació en un punt i en un moment.

Amb aquest objectiu, a Viladecans hem posat en marxa la iniciativa Bee Happy que consisteix en instal·lar tres ruscs a diferents punts de la ciutat.


A més, amb la Universitat Autònoma de Barcelona s’està estudiant quins aspectes de l’entorn determinen la qualitat del pol·len.

La presència de les abelles és molt important per un altre motiu, perquè fomenten la biodiversitat pol·linitzant el 75% de flors silvestres i el 40% dels arbres fruiters del món.

I això, en un moment en que la reducció del nombre d’abelles és alarmant a nivell mundial, sense que s'hagi pogut definir una causa concreta –s’apunta el canvi climàtic, els pesticides, malaties i paràsits com la varroasi o les vespes asiàtiques. Un risc per a la humanitat, ja que a menys flors, menys llavors; i a menys llavors, menys aliments.


Ajuntament de Viladecans